Back to News

Les Rouges Terres, een ecologische werf te Halanzy

Les Rouges Terres, een ecologische werf te Halanzy

23.02.2018

In partnership met de firma “Zune” heeft Giacomini haar steentje bijgedragen tot de verwezenlijking van een werf waarvan het lastenboek resoluut toekomstgericht is.

Het project betrof de bouw van 29 supergeïsoleerde appartementen waarbij de verwarmingsinstallatie moest voorzien in besparingen zowel op het vlak van energieverbruik als op het vlak van het installatie concept als dusdanig.

Er is een pelletkachel van 200kW met 2 tanken van 2.000 liter geïnstalleerd. Vervolgens werd in elk appartement een GE556Y402 satelliet van Giacomini geplaatst, die perfect aan de vereisten van sanitaire satellieten per appartement voldoet : de primaire kring alimenteert alle satellieten, waarbij elke satelliet voorzien is van een platen-warmtewisselaar voor productie van SWW per appartement.

De bouwheer heeft geopteerd voor onze satelliet GE556Y402 omdat deze compact is maar voornamelijk ook omwille van de techniciteit, die uniek is op de markt. Elke satelliet beschikt over een electronische klep die op de retour geplaatst is. Deze klep zorgt ervoor dat de retourtemperatuur maximaal 26°C bedraagt. Dankzij een uitermate performante platen-warmtewisselaar die bovendien overgedimensioneerd is (bijna 70kW op 40 platen), worden de calorieën van het primair warm water maximaal benut.

 

GE556Y402

 

Bovendien is elke GE556Y402 satelliet voorzien van een beveiliging in geval van watertekort. Een pressostaat die een lage druk detecteert (< 0,8 bar) zal de electroklep sluiten alsook de electronische klep die de retours beheert. Zodoende wordt de electronische circulator van de satelliet beschermd en wordt de satelliet geïsoleerd van de rest van de installatie (in geval van lek in een appartement bijvoorbeeld, zal dit voorkomen dat de volledige installatie leegloopt in het appartement en tevens ervoor zorgen dat de installatie voor de rest van het gebouw blijft functioneren).

De ruimte-thermostaten die geleverd worden samen met de satelliet regelen de temperatuur van het verwarmings-en sanitair warm water. Dit aspect was bijzonder doorslaggevend voor de bouwheer want door de inregeling van sanitair warm water wordt de precipitatie van kalk – die zo schadelijk is voor de installatie- verminderd.

Last but not least, om de lus te sluiten zijn deze ecologische appartementen tevens voorzien van de thermostatische kranen van Giacomini!