Back to News

In the picture: Adrien Humblet, van de luchtvaart naar de verwarming/sanitair!

16.05.2018

Op basis van mijn contacten met klanten of installateurs op werven, kan ik u zeggen dat kwaliteit en fiabiliteit de 2 belangrijkste troeven zijn van de Giacomini producten en dat dit zeer vaak wordt aangehaald.

Adrien, u bent een nieuwe medewerker bij Giacomini, welke functie bekleedt u?

Ik ben in september 2016 begonnen bij Giacomini als “Innovation and Product Manager”. Met de tijd, neem ik de taken over van Wim Wolfs die nu op het departement marketing Europe werkt. Voor het “innovation” gedeelte, bestaat mijn taak erin om programma’s op te maken of te verbeteren voor vloer en plafond (optimalisatie offertes vloerverwarming en plafond, dimensionering satellieten, enz.). Ik leg ook werfbezoeken af om bepaalde problemen op te lossen of de klanten te informeren over de werking van het Giacomini product dat zij hebben geplaatst.
Ik ben ook dagelijks in contact met het moederbedrijf in Italië om verbeteringen van het product te volgen of voor te stellen.

 

Welke is uw ervaring in de sector van verwarming en sanitair?

Sinds kort ben ik eigenaar van een huis, waarin ik alles aan het renoveren ben. Ik behoud enkel de 4 muren en het dak! Ik heb vloerverwarming voorzien op het gelijkvloers, radiatoren op de verdieping en ik vervang de volledige sanitaire installatie. Zodoende merk ik dat de Giacomini producten uitermate pratkisch zijn en tal van troeven bieden. De keuze van de chape hoogte voor het vloerverwarmingssysteem, de installatie van een magnetische filter of drukverminderaar, dit zijn een paar voorbeelden van aandachtspunten wanneer men een installatie wil optimaliseren.

 

U bent ingenieur in de luchtvaart. Welke was om motivatie om bij Giacomini aan de slag te gaan?

Ik heb een stage van 6 maanden verricht bij een bedrijf dat composietmateriaal ontwikkelde voor de luchtvaart maar vreesde dat ik mij in iets te statisch zou vastzetten. Het menselijk aspect in het team is voor Julien Nyst zeer belangrijk en dit was voor mij de aanzet. De vrijheid om creatief te zijn, de verscheidenheid in taken beschreven in de functie hebben eveneens bijgedragen tot mijn beslissing. Hier zal je je niet vervelen, heeft Julien gezegd tijdens het interview, en inderdaad de weken vliegen voorbij sinds ik bij Giacomini werk!

 

Na anderhalf jaar bij Giacomini te zijn tewerkgesteld, komt het bedrijf overeen met het beeld dat u zich had gevormd?

Volledig. Het menselijk aspect is belangrijk bij Giacomini, ook de contacten met Italië zijn zeer open. Tijdens één van mijn bezoeken aan het moederbedrijf heb ik informeel van gedachten mogen wisselen met de grote baas... En wat innovatie betreft, wanneer we een idee hebben, leggen wij het voor, wij bespreken het en wij doen er alles voor om het te kunnen verwezenlijken. Dit werkt enorm motiverend!

 

Welke zijn volgens u de grootste troeven van Giacomini op de Benelux markt?

Op basis van mijn contacten met klanten of installateurs op werven, kan ik u zeggen dat kwaliteit en fiabiliteit de 2 belangrijkste troeven zijn van de Giacomini producten en dat dit zeer vaak wordt aangehaald. Daarenboven wegen, mijns inziens, de reactiviteit van ons intern team en de service naar de klanten toe zeker door in de getrouwheid van onze klanten.

 

Een hobby, een passie?

Modelvliegen, cryptovaluta, VTT.