Back to News

Koeling via de vloer... top comfort !

refroidir par le sol

28.09.2018

De zomer komt tot zijn einde en men kan beslist zeggen dat het nogal warm is!! U wil niet meer afzien onder toekomstige hittegolven? Niets is simpeler: u kan uw gebouw koel houden door uw vloerverwarmingsinstallatie om te switchen naar koeling. Gemakkelijk en doeltreffend !

Hoe gaat dit tewerk ?
Tijdens de winter, fungeert de ‘vloerverwarming’ op lage temperatuur met water op 30-40°C.  In de zomer zal deze zelfde installatie, gekoppeld aan een omkeerbare warmtepomp, werken met water dat circuleert rond circa 16 à 18°C. Zodoende wordt de warmte in het gebouw geabsorbeerd en wordt de omgevingstemperatuur met een aantal graden verlaagd.
Door uw installatie te voorzien van een anti-condensatie sonde zal een juiste inregeling van de temperatuur van het water ervoor zorgen dat u niet te kampen krijgt met het "dauwpunt" verschijnsel. Uiterst belangrijk als u opteert voor een verwarming en koeling via de vloer: u dient de verlegafstand door twee te delen! De buizen moeten inderdaad dichterbij komen te staan om frisheid uniform te verdelen.

Een systeem waarbij u heel wat besparingen zal realiseren...
Om uw vloerverwarmingssysteem om te zetten naar koeling, zijn er geen specifieke uitrustingen nodig, een anti-condensatie sonde, een aangepaste verlegafstand en uiteraard een warmtepomp volstaan om uw systeem om te keren naar koeling.

Comfort en hygiëne
Een koeling via de vloer biedt een lage inertie. De temperatuur zal in de ruimtes progressief dalen a rato van 3 à 4 graden en vervolgens zal een gevoel van aangename en natuurlijke frisheid heersen. Vergeleken met een koelingssysteem van type split of cassettes, is er geen lawaai, er wordt geen lucht geblazen en er is dus ook geen verplaatsing van stof. De mùst op gebied van comfort !

Brede waaier aan toepassingen
Het vloerwarmings- en koelingssysteem is een toekomstgerichte oplossing, zowel voor ééngezinswoningen als voor kantoren en betekenisvoller voor zogenoemde ‘zwakke personen’ die maximaal comfort en hygiëne benutten en die vertoeven in : rusthuizen, scholen, kinderdagverblijven of ziekenhuizen.

Informeer uw klanten en spoor ze aan om, meteen bij het ontwerp van hun vloerverwarmingsinstallatie, te denken aan de optie koeling... Toon hun de talloze voordelen aan en contacteer ons voor uw bestek !

Contacteer ons voor uw bestek !